IT Fix

Cum poti vedea conexiunile de retea active in Windows (Procedura IT)

PASI DE URMAT

  1. Pentru a deschide fereastra Command Prompt: click pe butonul Start > Run > tasteaza CMD si apasa pe tasta Enter de pe tastatura.
  2. Dupa ce se deschide fereastra Command Prompt, poti folosi o serie de variatii ale aceleiasi comenzi (netstat) pentru a obtine lista de conexiuni de retea active - locale si de pe Internet.
  3. Comanda netstat iti afiseaza o lista de conexiuni TCP curente si porturi, cu numele fizic al calculatorului listat pentru adresele locale si numele computerului gazda listat pentru conexiunile remote (de la distanta). De asemenea, comanda netstat afiseaza si starea curenta a unui port (in asteptare, conectat etc.).
  4. Comanda netstat -n iti arata aceeasi lista de conexiuni TCP curente si porturi, dar diferenta consta in afisarea adreselor IP, spre deosebire de numele calculatoarelor sau serviciilor conectate.
  5. Comanda netstat -a iti va afisa lista completa a conexiunilor pentru toate protocoalele active pe calculatorul tau. Aceasta lista nu este cu adevarat completa, deoarece iti arata doar protocoalele pe care sistemul de operare Windows le determina relevante, cum ar fi TCP si UDP. De exemplu, protocolul ICMP nu este afisat.
  6. Comanda netstat -b, pe langa faptul ca iti arata aceeasi lista completa, afiseaza si lista de programe software care folosesc activ conexiunile / porturile de retea (programele software active sunt afisate in forma executabila, de exemplu msnmsgr.exe).
  7. Variatiile comenzii netstat exemplificate mai sus sunt, de exemplu, doar o parte din optiunile pe care poti folosi / atasa comenzii netstat. Daca doresti sa vezi toate optiunile disponibile pentru comanda netstat, in fereastra Command Prompt deschisa, tasteaza netstat /?. Iti va fi afisata o intreaga lista de optiuni si descrieri asociate acestei comenzi.

Este foarte important sa intelegi din punct de vedere tehnic descrierile si implicatiile asociate optiunilor de comanda afisate.

SFATURI

Experimenteaza si nu te teme. Doar asa poti invata. :) In general, sunt foarte multe comenzi UNIX disponibile, cum ar fi comanda nestat detaliata in acest articol.

Alternativ, poti cauta sa folosesti diferite programe software dedicate acestui tip de comanda de vizualizare a conexiunilor de retea active - locale si de pe Internet.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro