IT Fix

Cum poti configura protocolul DHCP in Windows XP (Procedura IT)

PASI DE URMAT

Protocolul DHCP este folositor, in primul rand, datorita faptul ca simplifica foarte mult adaugarea de noi echipamente IT in reteaua existenta. Cand un nou calculator sau echipament IT se conecteaza la reteaua de calculatoare existenta, clientul / protocolul DHCP aloca in mod dinamic atat adresa IP, cat si toate celelalte informatii de configurare importante pentru functionarea acestuia in retea.

Instructiunile de mai jos pot sa difere de la o versiune de Windows la alta, dar nu cu mult.

 1. Click pe butonul Start.
 2. Click pe Control Panel.
 3. In fereastra Control Panel, click pe Network Connections.
 4. In fereastra Network Connections: click pe conexiunea de retea activa (exemplu: Local Area Connection) > click pe Properties.

  Local Area Connection indica o conexiune la retea printr-un port LAN, pe cand Wireless Network Connection este aplicabila pentru diferite tipuri de conexiuni la retea fara fir, inclusa aici fiind si conexiunea de tip WiFi.

  In functie de numarul placilor de retea instalate in calculator, poti vedea in fereastra Network Connection mai multe conexiuni LAN, din care va trebui sa o alegi pe cea potrivita.

 5. In fereastra Properties vei vedea o lista de elemente, printre care si Internet Protocol (TCP/IP).

  Click pe Internet Protocol (TCP/IP) > click pe butonul Properties.

 6. In fereastra Properties a Internet Protocol (TCP/IP), selecteaza (1) Obtain IP address automatically si (2) Obtain DNS server address automatically.
 7. Click pe butonul OK pentru a inchide fereastra de la punctul 6.
 8. Click OK in urmatoarea fereastra. Procedura IT a fost finalizata cu succes.

SFATURI

 1. Pentru a te asigura ca PC-ul tau a primit cu succes o noua adresa IP, click pe butonul Start > click pe Run > tasteaza CMD si apasa tasta Enter.
 2. In fereastra Command Prompt deschisa, tasteaza ipconfig si apasa pe tasta Enter.
 3. Ca rezultat, ar trebui sa vezi adresa IP nou alocata.
 4. Daca rezultatul returneaza o adresa IP invalida, in fereastra Command Prompt, tasteaza comanda ipconfig /release si apasa pe tasta Enter. Astfel, adresa IP va resetata la 0.0.0.0.
 5. Apoi, tot in fereastra Command Prompt, tasteaza ipconfig /renew. Astfel, adresa IP va fi realocata in mod dinamic si corect.

AVERTISMENTE

Daca esti conectat la Internet prin intermediul unui modem si adresa IP nu a fost alocata in mod corespunzator (conexiunea la Internet nu functioneaza), in cazul acesta va trebui sa-ti contactezi furnizorul de servicii de Internet, pentru a determina adresa IP corecta care ar trebui sa-ti fie alocata.

Daca te conectezi la Internet prin intermediul unui router sau firewall, citeste cu atentie manualul de utlizare al acestuia, in vederea alocarii unei adrese IP locale. In mod normal, calculatoarele care se conecteaza la router sau firewall primesc adrese IP care incep cu 192.168. Aceste tipuri de adrese IP sunt definite de IEEE ca fiind adrese IP specifice retelelor de calculatoare private.

Foloseste un server DHCP, daca PC-ul tau urmeaza sa fie conectat la Internet. Retelele de calculatoare private, de obicei, nu dispun de un server DHCP. In cazul acesta, nu ezita sa contactezi un prestator de servicii IT specializat pe probleme de retelistica.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro