IT Fix

Parola de administrator in Windows - o masura de securitate in plus (Procedura IT)

PASI DE URMAT

Contul de administrator este un cont de utilizator care iti permite sa impui modificari si reguli de securitate care afecteaza, in mod direct, celelalte conturi de utilizatori configurate in Windows. Contul de administrator poate accesa neconditionat toate fisierele stocate in calculator si poate modifica setari de securitate, instala programe software si componente hardware.

Un cont de administrator cu control deplin poate face modificari ce privesc in mod direct si alte conturi de utilizator configurate pe calculatorul respectiv.

La instalarea sistemului de operare Windows ti se va cere sa creezi un cont de utilizator. Acest cont este un cont de administrator care iti permite sa configurezi calcualtorul si sa instalezi orice program software doresti. Odata ce ai terminat configurarea calcualtorului si instalarea tuturor programelor software, iti recomandam pentru utilizarea zilnica a calculatorului - pe langa contul de administrator - sa folosesti un cont de utilizator standard.

Un cont de utilizator standard este mai sigur de folosit, deoarece il impiedica pe utilizator sa faca modificari care pot afecta stabilitatea si durata de viata a calculatorului.

Pentru Windows 7, XP sau Vista, cu scopul de a proteja calculatorul de diverse amenintari (virusi, modificari nedorite etc.), poti seta o parola de administrator care iti va oferi un nivel de control ridicat asupra modului in care acesta este folosit.

  1. Click pe butonul Start.
  2. Click pe Control Panel.
  3. Dublu-click pe User Accounts.
  4. Click pe contul sub care scrie "Computer Administrator" sau simplu "Administrator".
  5. Click pe optiunea "Create a password".
  6. Urmeaza instructiunile de pe ecran.
  7. Gata. :)

Daca esti curios sa afli, in general, despre cum iti poti proteja calculatorul mai bine, nu ezita sa ne contactezi prin intermediul formularului de contact disponibil pe site.

SFATURI

Din motive de securitate, dupa definirea parolei pentru contul de administrator al calculatorui, este recomandat sa creezi un alt cont de utilizator standard, cu drepturi de utilizare limitate.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro