IT Fix

Cum se partajeaza o conexiune la Internet din Windows si Mac OS X (Procedura IT)

Partajarea unei conexiuni la Internet intre mai multe calculatoare poate fi realizata din Windows, in mai multe moduri si prin utilizarea diferitelor tipuri de conexiuni la Internet. Cele mai des intalnite tipuri de conexiune la Internet sunt cele prin protocolul PPPoE, modem de cablu si DSL. Oricare din aceste tipuri de conexiuni la Internet poate fi partajata cu alte calculatoare din retea, atata timp cat ai la indemana un calculator gazda prin care configurarea de impartire a conexiunii la Internet in reteaua locala a fost configurata. Pentru ca partajarea conexiunii la Internet sa functioneze, calculatorul gazda trebuie sa fie pornit tot timpul.

Configurarea calculatorului gazda pe care se realizeaza partajarea conexiunii la Internet variaza in functie de sistemul de operare si de versiunea Windows instalata. Cele mai des intalnite siteme de operare sunt Windows si Mac OS X.

Urmeaza procedura IT detaliata mai jos, in vederea partajarii unei conexiuni la Internet din Windows si Mac OS X.

PASI DE URMAT

Partajarea conexiunii la Internet folosind sistemul de operare Windows

 1. Asigura-te ca lucrezi pe calculatorul gazda, pe care a fost deja configurata conexiunea la Internet (vezi capitolul de introducere). Doar cu ajutorul calculatorului gazda vei putea partaja conexiunea la Internet.
 2. Autentifica-te pe calculatorul gazda cu contul de administrator.
 3. Click pe butonul Start > click pe Control Panel.
 4. Click pe optiunea Internet Connection. In fereastra Internet Connection: click pe Network Connections.
 5. In fereastra Network Connections: click pe conexiunea la Internet deja configurata > click pe optiunea Properties.
 6. In fereastra Properties: click pe tab-ul Advanced.

  In sectiunea Internet Connection Sharing, click pe casuta (bifa) din dreptul Allow other network users to connect through this computer's Internet connection.

 7. Click pe butonul OK.

Partajarea conexiunii la Internet folosind sistemul de operare Mac OS X

 1. Click pe butonul Apple (localizat pe ecran in dreapta sus), dupa care click pe System Preferences.
 2. Click pe optiunea Sharing, pe care o gasesti in categoria Internet and Network. Din cele 3 optiuni disponibile, click pe optiunea Internet din partea stanga.
 3. Alege serviciul de retea aplicabil conexiunii tale la Internet. Vei putea alege conexiunea la Internet existenta din fereastra in care apare optiunea Share your internet connection from.
 4. Alege reteaua de calculatoare cu care doresti sa partajezi conexiunea la Internet.
 5. Click pe butonul OK.

Date fiind anumite scenarii de partajare a conexiunii la Internet, este posibil ca, in unele cazuri, sa fii nevoit, in calitate de utilizator, sa apelezi la un furnizor de servicii IT specializat pe probleme de retele de calculatoare. Asistenta IT acordata in anumite situatii te poate ajuta sa eviti probleme de securitate cu care te-ai putea confrunta ulterior.

AVERTISMENTE

Intreaba-ti furnizorul de servicii de Internet daca iti permite sa partajezi conexiunea la Internet. Partajarea conexiunii la Internet intre mai multe calculatoare poate sa determine blocarea serviciilor de Internet furnizate.

Tine cont de eventualele riscuri de securitatea datelor pe care ti le asumi atunci cand doresti sa configurezi partajarea unei conexiuni la Internet intre mai multe calculatoare / persoane.

AI NEVOIE DE

 1. Cel putin 2 calculatoare.
 2. O conexiune la Internet functionala (PPPoE, modem de cablu, DSL etc.).

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro