IT Fix

Cum poti recunoaste o infectare cu virusi (Procedura IT)

Calculatorul tau se comporta ciudat? Apar ocazional, pe ecran, ferestre de tip pop-up, chiar si atunci cand nu folosesti Internet-ul? Daca raspunsul la aceste intrebari este DA, este foarte probabil ca pe calculatorul tau sa se fi instalat un troian.

PASI DE URMAT

Procedura IT de verificare a calculatorului, in vederea depistarii unei infectii cu malware (virusi, troieni, viermi).

 1. Din Control Panel, deschide fereastra Add/Remove Programs sau Programs and Features (in functie de versiunea de Windows instalata).
 2. Deschide Task Manager, apasand concomitent Ctrl+Alt+Del
 3. In ambele ferestre (pasii 1 si 2) cauta sa vezi daca apar instalate programe pe care nu-ti amintesti sa le fi instalat.
 4. Folosind motorul de cautare preferat, caut informatii despre eventualele programe pe care le-ai gasit instalat in calculator.
 5. Apasa concomitent tastele WINKEY si R, apoi click pe Run.
 6. In fereastra Run, tasteaza regedit pentru a deschide Registry Editor.
 7. In fereastra Registry Editor: click pe HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run.
 8. In fereastra Run din Registry Editor, cauta sa gasesti numele de programe pe care nu iti amintesti sa le fi instalat, dupa care foloseste Google pentru a afla mai multe informatii despre acestea.

  In fereastra Run din Registry Editor vei gasi toate programele care pornesc in mod automat o data cu initializarea sistemului de operare Windows.

 9. Exact ca la pasul 8, continuam sa cautam programe care in mod normal nu ar fi trebuit sa existe in calculatorul tau. In fereastra Registry Editor: click pe HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft Windows > CurrentVersion > Run. Observam ca, spre deosebire de pasul 8, ne aflam in alta locatie a registrului de Windows (Registry Editor).

  Verifica daca si aici gasesti programe pe care nu iti amintesti sa le fi instalat. Daca le-ai gasit, nu ezita sa le stergi din Registry Editor.

 10. Din nou revenim la Google, unde vom cauta site-uri de specialitate care ne pot oferi informatii cu privire la gradul de periculozitate al programelor gasite in calculator, la pasii 8 si 9.
 11. Referitor la amenintarile de tip malware gasite in calculator (virusi, troieni, viermi), cauta pe Google informatii eliminarea acestora.
 12. Daca nu reusesti sa elimini complet fisierele infectate, nu ezita sa apelezi la un service de calculatoare specializat in eliminarea amenintarilor de tip malware (virusi, troieni, viermi), spyware si ad-ware.
 13. In momentul imediat urmator, asigura-te ca programul antivirus instalat este inca functional si ca in continuare isi poate actualiza in mod automat definitiile de antivirus.
 14. In acest moment, calculatorul tau ar trebui sa fie curat si mai bine protejat impotriva viitoarelor amenintari de tip malware (virusi, viermi, troieni).

SFATURI

Intotdeauna ai grija ca programul antivirus sa porneasca in modul protejat, odata cu sistemul de operare Windows.

Daca in momentul infectarii cu malware ai avut deja un program antivirus instalat, este timpul sa-l schimbi cu altul mai bun. In aceasta privinta, poti vizita pagina de Download a IT Fix, in care gasesti spre descarcare in mod gratuit programe antivirus eficiente.

Poate te gandesti ca este timpul sa cumperi o licenta antivirus. Afla despre beneficiile unui antivirus platit, consultand un specialist IT.

AVERTISMENTE

In procedura de eliminare a amenintarilor de tip malware (virusi, troieni, viermi), anumiti pasi implica accesarea unor zone din Windows care necesita un anumit grad de experiente in domeniul IT. Daca simti ca nu te descurc i pe deplin, cere ajutorul.

Nu descarca programele antivirus sugerate de feresterele de tip pop-up, pe care le-am mentionat la inceputul articolului.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro