IT Fix

Ai varsat lichid pe laptop? Afla cum il poti salva (Procedura IT)

PASI DE URMAT

Fii atent la paharul de suc plasat in preajma unui laptop. Lichidele nu trebuie sa se verse in laptop, deoarece risti sa-l arzi si sa pierzi toate fisierele stocate pe hard disk-ul laptop-ului (poze, muzica, filme, documente etc.). Metoda recomandata presupune sa reactionezi rapid si sa urmez cu precizie pasii de mai jos.

  1. In momentul in care ai varsat lichid in laptop (suc, apa, cafea), stinge imediat laptopul. Scoate-l din priza si tine apasat butonul de pornire/oprire al laptop-ului pana cand ecranul acestuia devine negru.
  2. Pastreaza ecranul laptop-ului deschis la maxim si intoarce-l cu susul in jos, astfel incat tastatura acestuia sa fie orientata in jos.
  3. Cu un servetel sau prosop, sterge imediat lichidul care iese din laptop.
  4. In timp ce laptop-ul este deschis cu fata in jos (vezi pasul 2), foloseste un uscator de par pentru a usca tastatura. Uscatorul de par trebuie sa fie setat (a)* pe cea mai mica temperatura posibila si (b) pe cea mai mare treapta de uscare.
    *cea mai mica temperatura elimina riscul de a topi materialul din care este construit laptop-ul.
  5. In continuare, laptop-ul este orientat cu susul in jos. Dupa ce ai sters cu un servetel sau prosop lichidul care a iesit din tastatura si ai uscat-o cu uscatorul de par setat conform pasului 4, foloseste uscatorul de par pentru a sufla laptop-ul din spate.
  6. Odata ce esti sigur ca laptop-ul este uscat si orice lichid a fost eliminat din el, porneste-l si spera ca acesta inca mai functioneaza.

Daca totusi nu porneste, apeleaza imediat la un service IT specializat.

SFATURI

Deschide la maxim ecranul laptop-ului.

Nu plasa laptop-ul pe o suprafata ceramica. Aseaza-l pe covor sau pe o suprafata textila.

Inainte de a porni laptop-ul, dupa ce ai reactionat imediat si ai parcurs cu exactitate pasii 1-5, mai lasa-l cateva ore la uscat, pana sa-l pornesti.

AVERTISMENTE

(1) Asigura-te ca ai oprit laptop-ul.
(2) Orienteaza-l cu susul in jos.

Daca treapta de temperatura a uscatorului de par este setata prea sus, risti sa-ti afectezi laptop-ul (exemplu: se topesc materialele ce alcatuiesc suprafata exterioara a laptop-ului).

AI NEVOIE DE

  1. Uscator de par
  2. Servetele uscate / Prosop.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Daca ti-a placut articolul apasa butonul Like sau Share, pentru ca si prietenii tai sa aiba acces la informatie.

Articol publicat de Adrian Viziteu

Ti-a placut articolul? Raspandeste-l.

Servicii IT Fix


Descarca gratis antivirus de pe yaps.ro